I have learnt my lesson well. The truth is out there I can tell.
Don't look back and don't succumb to their lies and goodbyes.
Live your life without regret. Don't be someone who they forget.
When you're lost reach out for me. And you'll see she's not far.
Northern Star.

Melanie C - Northern Star

Sivut

lauantai 24. maaliskuuta 2018

Insinöörin opissa

Pääsin pari talvea takaperin tutustumaan majavan elinympäristöön, kun kiersin valmentajani mukana koskikarapuroilla. Kadehdin heidän insinööritaitojaan. Pysähdyin useasti ihastelemaan hampaanjälkiä puissa. Ällistyttävän sileää! Majavalla ei varmaankaan ole hammassärkyjä. Timbeeeeer!

Pääsin katselemaan myös majavan pesää suhteellisen läheltä. On se melkoinen taidonnäyte. Ja miten älykäs padonrakentajakin se on. En ole koskaan nähnyt tuota mainiota lättähäntää. Toivottavasti joskus onnistaa.

Kun loihdin uutta järjestystä kotiini, yritin ajatella majavan tavoin. Ei mitään ylimääräistä eikä turhaa. Keskityin merkittäviin asioihin ja kokonaisuuksiin. Järjestäminen ei onneksi ole rakettitiedettä. Jokainen pystyy siihen.

Oli hyvä, että noudatin kirjan ohjeita ja siinä suositeltua siivousjärjestystä. Se oli selkeä ja järkevä eikä takapakkeja tullut. Taukoja oli pakko pitää sekä kesken raakkaamisen että asiayhteyksien välissä. Ajoittain kämpässä oli kaikki aivan levällään useamman vuorokauden, mutta väliaikaisen kaaoksen kesti ihan mielellään miettiessäni lopputulosta.

Kaikin puolin oli mukavaa suunnitella uutta ratkaisua asuntooni. Aluksi ajattelin, etten esimerkiksi taittele vaatteitani KonMarin opin mukaan. Vaatehuoneen tyhjennyttyä näin tekstiilini eri tavalla. Halusin antaa niille ansaitsemansa arvon. Taittelemalla ne ovat kauniisti esillä, vievät vähemmän tilaa, eivät vahingoitu eivätkä rypisty. Sitäpaitsi taitteleminen on mukavaa ja meditatiivista.

Nyt kun käytän ja viikkaan minulle tärkeitä tekstiilejä, tulee hyvä olo ja mieli. Aamulla on suorastaan riemastuttavaa, kun saan laittaa lempisukat jalkaan ja päivä on jo heti positiivisempi. Vitsit, että on kivaa avata kaappi, kun sieltä ei ensimmäisenä pursua kaikki syliin tai ole kaaos näkyvillä. Lempparitavarat ja vaatteet ovat heti ulottuvilla ja kutsuvasti esillä.

En tiedä, tarkasteleeko majava työn tulostaan. Onko se tyytyväinen ja toteaa olevansa valmis. Kenties aina riittää pientä viilattavaa. Järjestelmällinen ja suunnitelmallinen se ainakin on. Aion ottaa niistä vastaisuudessakin mallia.

En tohtinut soittaa ovikelloa ja kysyä, onko majava kotona. Päiväkahvit tämä näky silti kruunasi. :)


When I created a new order for my apartment I tried to take a learn from beavers. They really are nature's own engineers. I have had a possibility to get known their lifestyle better when I discovered Dippers with my coach a few years ago. I've ever seen a beaver and I hope someday I will. But anyway, if they are masters to organize and planning things, I could be that too. Nothing extra, only what is necessary. Everyone can do that. It's not rocket science!

I followed the KonMari book quite carefully and I found it a good way to go forward. The method is clear and reasonable. If you start the project and you really want to do it, you won't fail. It just takes some time. I needed a lot of breaks. There were times when everything was just messed up several days in my apartment, but you can withstand it by thinking that it's only temporary. It also helps, if you can imagine the glorious final result. It totally pays its prize and it is worth of doing.

All in all, it was nice to plan new solutions for my stuff. Firstable I thought that I will not fold my clothes as KonMari recommends. I came into second thoughts because I wanted to give my dear textiles a value they deserve. By folding clothes takes a less space, they will not get wrinkled and everything is just so nicely visible. Folding is fun and meditative. Thumb up for it! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti