I have learnt my lesson well. The truth is out there I can tell.
Don't look back and don't succumb to their lies and goodbyes.
Live your life without regret. Don't be someone who they forget.
When you're lost reach out for me. And you'll see she's not far.
Northern Star.

Melanie C - Northern Star

Sivut

tiistai 10. huhtikuuta 2018

Neiti kevät


Vaikka elän ilon ympärillä ja mitään haudanvakavaa ei ole sattunut, on silti mennyt kuukausi ollut äärimmäisen rankka. Normaalisti saan kicksejä kivasta tiskirätistä ja aamukahvimukista eikä arkiaskareiden hoitaminen ole ollut vaikeaa tai vastenmielistä, mutta uupuneena kaikkea hyvää oli vaikeampi nähdä. Tulipahan toinenkin ääripää pitkästä aikaa koettua ja onneksi sitä ei kestänyt tuota pidempään.

Woodpecker was here.
Kaikesta huolimatta treenit ovat kulkeneet varsin mukavasti ja hei, on kevät! Saan lisävoimaa päivänvalosta ja on ihanaa nuuhkia ulkoilmaa auringonsäteiden jo hieman lämmittäessä. Ja mikä parasta, enää ei ole hiljaista. Muuttolintuja on vihdoin saapunut!

Näitä on tarvittu!
Päivän loppuverryttely.
Omia hyviä havaintoja tuli tehtyä heti aprillipäivänä, jolloin näin piekanan. Viime perjantaina olin aivan äimänkäkenä, kun olin Pielaveden torilla kalareissulla (sieltä saa maailman parasta savustettua lohta ja paljon muita kalaherkkuja, winkwink!) ja keskelle aukeaa lensi naurulokki. Sekin tiesi, missä kannattaa käydä kalassa.

Kalalokin ja seitsemän kottaraisen parven yhytin täällä Pohjois-Savossa lauantaina. Urpiaisia ja tilhiä näkee ja kuulee lähes yhtenään. Pulmusiakin pölähtelee tienvarsilla tuon tuosta. Eilen tutulle ruokinnalle lensi ensimmäinen muuttava peippo sekä iso parvi vihervarpusia. Ainoa harmitus on, etten ole kuullut enkä nähnyt suosikkejani pöllöjä.

Vuoden lajisaldoni on tällä hetkellä 45. Mustarastasta pääsin kuvaamaankin.
Sääennuste lupaa viikoksi eteenpäin kelin kääntyvän reilusti plussan puolelle ja aurinkoakin on tiedossa. En malta odottaa muuttoryntäystä. Pian on lintukirjoille, kaukoputkelle ja kameralle käyttöä. Onneksi ei tarvitse säästellä filmiä. Harjoitellakin toki aion. Tehotreenit teen vielä sisätiloissa, mutta lihaskuntoharjoitukset sekä palauttavat verryttelyt hoitelen enimmäkseen luonnossa. Viimeaikoina on esimerkiksi tullut lumikenkäiltyä (upottaa muuten jo aika kivasti) sekä lapioitua mökille oviaukot lumesta.

Ja sitten vielä tämä kappale. Ah. Sir Elwoodin Hiljaiset Värit ja Neiti Kevät. Parasta. <3

 





Hän taas tanssii tahtiin valssin,
Lehmus tuulessa huokailee.
Vanhan talon puuseinää
Aurinko salaa suutelee.

Hän on täällä taas -
kuinka sua kaipasin.
Täällä taas - talven yli odotin.
Ja täällä taas -
neiti Kevät on tullut kaupunkiin.

Murtuu huulet kylmän talven,
Kaiken alkaa hän uudelleen.
Jostain kuulen tutun laulun,
Hänen tiedän taas palanneen.

Lapset laulaa suvivirren.
Kuin vanhus maa huokaisee.
Ensimmäisen leskenlehden
Hauraat silmät hän aukaisee.

Hän on täällä taas -
kuinka sua kaipasin.
Täällä taas - talven yli odotin.
Ja täällä taas -
neiti Kevät on tullut takaisin.






The past month has been tough. Nothing deadly serious, but I got exhausted. Felt weird when I was able to do nothing extra. Just got no power. Luckily it didn't last any longer. Nevertheless, I've done great training and it's finally spring time! Love the sun and long daylight. Getting energy byproduct. And what's best, it's not quiet anymore in here. Moving birds have arrived! Yippee!

Among the forecast, it will be plus degrees and sunny weather over a week! There will be a rush hour in the sky. So, I do have a lot of usage for the camera, the telescope and bird guide books. Still, I have time for my workouts. Power training will be done inside, but muscle strength and recovery sessions I will do in nature. Have a great spring time too! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti