I have learnt my lesson well. The truth is out there I can tell.
Don't look back and don't succumb to their lies and goodbyes.
Live your life without regret. Don't be someone who they forget.
When you're lost reach out for me. And you'll see she's not far.
Northern Star.

Melanie C - Northern Star

perjantai 29. toukokuuta 2015

Hymy herkässä, sattumaltako?

Tämä puukiipijä jättää pian pöntön
Moni asia tapahtuu sattumalta. Tänä keväänä olen kuullut sellaisia juttuja, että joku voisi jo ihmetellä, mistä rapakosta olen oikein juonut. Vaikka en vielä kovin laajasti lintujen pesimäkäyttäytymistä tunne, kuulostaa jouhisorsan pesä katottomassa telkänpöntössä meikäläisenkin korvaan melko erikoiselta. Ihmetystä herätti myös telkkänaaraan kaksi puolisoa. Toinen oli lajikumppanikoiras, mutta toinen oli uivelokoiras. Jännä nähdä, millainen pesue putkahtaa vesille.
Telkkäpesue viittä vaille valmis vesille


Suloisia telkänpoikia
Sattumalla on ollut merkitystä usein minunkin elämässäni. Pari vuotta takaperin kärsin jatkuvista flunssista ja lähes selittämättömistä hengitysvaikeuksista. Kuulin, että oireet voivat johtua viisaudenhampaista. Tiesin, että minulla on niitä ainakin kaksi, sillä toinen oli puhjennut ja toinen oli tulollaan. Vaikean kilpailukauden jälkeen päätin hankkiutua niistä eroon mahdollisimman nopeasti. Olen aikaisemmin asioinut julkisella puolella ja tyytyväisenä asiakkaana kyselin aikaa ensiksi sieltä. Havahduin päätökseni kanssa vasta heinäkuun lopulla, ajanvarauksen kanssa siis auttamatta liian myöhään. En voinut jäädä odottamaan. Piti keksiä toinen ratkaisu.

Minun hampaat muotissa
Turvauduin internetiin ja selailin yksityisten hammaslääkärien tarjontaa Iisalmessa. Hammaslääkäriasema Crossdental erottautui raikkaudellaan ja selkeydellään. Sitten tullaankin siihen sattuman osuuteen. Tein lopullisen päätöksen melko erikoisella perusteella. Yrityksessä työskenteli tuolloin hammaslääkäri, jolla on sama nimi kuin oli aikoinaan kanssani rippileirillä yhdellä uimaripojalla. Tarkastusajan sain heti ja viisaudenhampaista kaksi poistettiin seuraavana päivänä. Ja kyllä, toimenpiteen teki nimikaima.


Sattumaa tai ei, tänä keväänä on ollut monestakin syystä aihetta hymyyn. Joskus asiat vain loksahtelevat paikoilleen, kun sitä ei edes odota tapahtuvan. Crossdentalin kanssa aloitimme yhteistyön reilu vuosi sitten. Olen erittäin kiitollinen saamastani tuesta, kannustuksesta ja hammashoidosta. He ovat osaltaan auttaneet minut takaisin urheilijaksi. Toivottavasti minäkin olen joku päivä yhtä rautainen ammattilainen.

Iloiset ovat ilmeet aamukaffella Crossdentalilla. Kuvassa minä, Reija ja Anu. Kuva: Crossdental/Ville Vierola

1 kommentti:

  1. Jee, mahtava blogi! Hmmmm--- kukahan lienee ollut tuo riparikaveri....? Kyselee mahdollisesti samalla leirillä ollut <3

    VastaaPoista