I have learnt my lesson well. The truth is out there I can tell.
Don't look back and don't succumb to their lies and goodbyes.
Live your life without regret. Don't be someone who they forget.
When you're lost reach out for me. And you'll see she's not far.
Northern Star.

Melanie C - Northern Star

Sivut

keskiviikko 25. huhtikuuta 2018

Koti kolossa

Helmipöllön pöntössäkin on hyvä järjestys: poikaset keskellä ja myyrät reunoilla.
Sika on siisti eläin. Hajuhaittoja lukuunottamatta näin on. Kottarainen puhdistaa pönttönsä perusteellisesti ennen kuin asettuu sinne tilapäisesti asumaan. Kalasääsken pesällä jokainen risu on tarkoin aseteltu ja myös kettu on huolella onkalonsa valinnut. Pääskyt koristelevat ja pehmittävät savipesänsä höyhenillä. Minäkin sain tuon saman siisteyden ja järjestyksen kotiini KonMarin avulla.

En arvannut, minkälainen vaikutus sillä on, kun elää pelkästään iloa tuottavien asioiden keskellä. Se konkretisoitui vasta, kun olin käynyt huolellisesti jokaisen tavarani läpi. Pelkästään tavaranpaljous ei ollut ongelma. Joissakin esineissä tai vaatteissa oli vain negatiivinen sävy. Niistä tuntui hyvältä ja vapauttavalta päästä eroon.

Koti kertoo yllättävän paljon ihmisestä ja hänen ajatuksistaan. Oma tilani oli kulutettu loppuun ja miten mahtavaa oli saada sitä karsimalla takaisin. Väitän, että lähimuistini parani tuon projektin jälkeen. Ei tarvinnut enää palata tarkistamaan onko kotiovi lukossa tai kahvinkeitin päällä. Jääkaapin sisältökin palautui kaupassa suhteellisen vaivatta mieleen. Lisäksi aloin kuin itsestään ajatella positiivisemmin. Uskon siihen, että hyvällä ja ilolla ympärilläni on tähän suuri vaikutus.

Päätösten tekeminen on aina ollut minulle suoranaista myrkkyä. Kahvia vai teetä? Paistettuja vai keitettyjä munia? Lenkille vai salille? Pinkki vai violetti? Joo-o. Olen jahkailija ja ehkä juuri siksi en ole saanut elämässäni niin paljon aikaiseksi kuin olisin halunnut. Tämä prosessi auttoi tässä ja antoi alkusysäyksen jollekin suuremmalle. Nykyään osaan päättää nopeammin puntaroimatta kymmeniä vaihtoehtoja ja katumatta ratkaisujani.

Kevättä kotiin, Primavera! :)
Sen lisäksi se herätti minussa innostusta ja sai unelmoimaan. Arki ei tuntunut enää saman tallaamiselta ja harjoituksiinkin löytyi täysin uusi vaihde. Aloin saada enemmän aikaiseksi, mistä hyvänä ja pienenä esimerkkinä aamupuuro. Olen tehnyt sen vuosia mikrossa, sillä ajattelin etten viitsisi pestä puurokattilaa tiskikoneesta huolimatta joka päivä. No, ei käsin tiskaaminen edelleenkään mielipuuhaani ole, mutta mikropuuroa en ole enää sen jälkeen syönyt.

Ihmisen ja eläinten kodeissa on yllättävän paljon yhteistä symboliikkaa. Koti luo turvallisuutta ja mahdollistaa elämän jatkumisen. Voi riemun päivää, kun linnunpöntöstä kuuluu myöhemmin keväällä poikasten sirkutus. Ja jos hyvin on käynyt, piakkoin pesäkolostaan ryömii esiin karhuemo pentujensa kanssa. Ehkä mekin voisimme antaa enemmän arvoa sille, mitä meillä jo on.


Kattilapuuroa!! Nams. <3
I admire pigs. They might smell, but they are tidy animals. Have you noticed how every single branch and stick has a meaning in birds nest? And what about foxes, their home hole is carefully chosen. I got that same organisation and cleanness into my home with help of KonMari method. It does have a huge affection when you live surrounded by the things which bring you joy. It's not only, how much you have stuff. Some items or clothes just might have a negative tone. It felt good and relieved to let those go.

Home tells much about ourselves and about our thoughts. My space was just used up and you might guess how welcome was it to get it back. I have always had troubles to make decisions. Coffee or tea, pink or purple? While the project I noticed, that it got easier. I claim that my short-term memory got also better. What is new too, I think more positive way. I find that the joy around me has an impact for this. I feel more enthusiastic and started to dream again. I got a new gear for my training as well.

There are a lot of symbolism between human residences and bases in nature. Home brings safety and makes life continuation possible. My heart melts every time I hear bird chicks chirping. Hopefully, a bear mom with her cubs will crawl out from the nest soon. It will happen if there has been good luck. Maybe we could give more value for the things we already have. Enjoy your time! :)

Your home is where your heart is. <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti