I have learnt my lesson well. The truth is out there I can tell.
Don't look back and don't succumb to their lies and goodbyes.
Live your life without regret. Don't be someone who they forget.
When you're lost reach out for me. And you'll see she's not far.
Northern Star.

Melanie C - Northern Star

Sivut

tiistai 26. joulukuuta 2017

Joulukuumetta

Tuli sitten podettua joulukuumetta ihan kirjaimellisesti. Huh. On muuten melkoinen urheilusuoritus keholle tuo sairastaminen! Onnekseni olin tehnyt haluamani valmistelut riittävän hyvälle mallille, niin "pieni" aatonaaton horkka ei kauheasti haitannut.

Käsittämättömän vähällä sairastamisella selvisin. Perjantai-iltana oli hieman kipeä olo ja samoin seuraavana aamuna. Sitten alkoikin palella ja iski kunnon kuume. Päivällä väreilin 38,4:n asteen lämmössä, kunnes kuume vain yhtäkkiä laski. Hissutellen paistoin laatikot ja tein luumu-rusinasopan sekä puuron valmiiksi. Menin lepäämään ja kuume iski uudelleen. Tällä kertaa paljon korkeammaksi. Ylimmillään en edes uskaltanut mitata, niin kipeänä olin. Sen mitä tajunnan rajamailla vielä mittasin, oli 39,2.

Tästä piti tulla kakku lahjaksi.. näytti jo valmiiksi dogibägiltä..
Joskus nuoruudessani olen viimeksi viettänyt joulun seudun pyjamassa ja päivän kokonaan sisätiloissa. Joulu kaiketi on rentoutumista ja rauhoittumista varten, se ainakin toteutui! Aattoaamu valkeni edellispäivän myrskyn jäljiltä kireässä pakkasessa, ja minulla ei ollut enää kuumetta! Ihmeen kaupalla onnistuin siis nitistämään pahimman taudin liki vuorokaudessa. Tässähän alkaa kehittyä joka saralla. ;)

Kun lauantaina en uskaltanut työntää edes nenääni ulos ovesta, aattona piti jo päästä hieman haistelemaan joulun tuulia. Olin varsin iloinen kuullessani ja nähdessäni heti kotiovella tilhiä. Kovin kummoisia jouluperinteitä minulla ei ole, mutta lintujen näkeminen ja ruokkiminen tuottaa valtavasti iloa ja tuo joulumieltä. Hiivin hiljaa kuin tonttujoukko varpahillaan, ja myös melkein alle sillan. Koskikaroille olen tavannut käydä huikkaamassa joulutervehdyksen tutulla yöpymispaikalla, ja sainpa mukavan vastauksen takaisinkin (Instagramissa video, klik!). Hihkuin onnesta.
..ei pelastanut koristelutkaan, mutta vaniljakastike toimii aina! ;)

Piparkakut jäi leipomatta ja sauna siivoamatta. Mitäpä sitten, kun en tässä kunnossa olisi pystynyt lauteille kiipeämään. Piparkakutkin tuntuvat vähän karheilta kurkulle, joten laatikot
ja kala tuntui juuri sopivalle potilasruoalle. Veti vertoja aatonaaton jaffalle ja jäätelölle, muu ei silloin oikein uponnut. Viinit jäi juomatta (onneksi otin koemaiston valkkaria jo torstaina, haha), mutta illalla teki mieli jo kahvia. Se on sen merkki, että alan todella tervehtyä.
Uusi lempi-cd


Ääneni tosin kuulostaa joltain Tina Turnerin ja Barry Whiten välimaastosta, nenä vuotaa ja silmiin sattuu. Kyllä tämä olotila on silti parempi kuin kuume. Joulupäivänä selviydyin jopa käymään perheeni luona kotikonnuilla Kärsämäellä. Oli ihana nähdä ja kokoontua hetkeksi yhteen. Tapaninpäivän hyvän sään ansiosta kävin Jannen kanssa lintuhommissa. Ulkoilma teki eetvarttia. Rehkimään en kylläkään pysty, ja onneksi ei tarvitse.

Not much, but enough.

Lähinnä tässä on aika kulunut sohvan ja sängyn välillä; niinkuin varmaan useimmilla meistä. Televisiota en päivisin juurikaan katso, ehkä nippanappa urheiluruudun ja vaikka ampumahiihtoa tai jonkun luonto-ohjelman tallenteelta. No, nyt tuli katsottua pari elokuvaa ja useampi dokumenttikin. Mitenpä tämän joulun paremmin paketoisi kuin siteeraamalla Tonttu Toljanteria elokuvasta Joulumieli: "Onni yksillä, joulu kaikilla." Niinpä.





Maybe I was too enthusiastic about Christmas, because I really got fever just right before the Eve. Well, luckily I did not have many preparations left and I had a chance to rest properly. I had very high fever on Saturday (over 39 degrees!), but it settled down soon which felt like a miracle. On Christmas Eve no fever, but a bad flu. Fine for me. Just visited quickly outside to say Merry Christmas for the nature too. The Dippers made me really happy. Feels like I got the answear back (video on Instagram, click here).

Still, my voice sounds something between Tina Turner and Barry White, my nose is burning and eyes hurting, but this definitely beats the fever. I felt enough good on Monday to visit my childhood home and see my dear family. It was lovely to gather together for a while. I'm very thankful about that. It was fresh and good weather on Boxing Day, so I went ringing some birds with Janne. I couldn't have done much, and luckily it's not necessary at the moment. Have just get some rest, ate Christmas food and watched movies and documentaries (which I rarely do). Not complaing at all. I really had a wonderful Christmas time despite the flu.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti