I have learnt my lesson well. The truth is out there I can tell.
Don't look back and don't succumb to their lies and goodbyes.
Live your life without regret. Don't be someone who they forget.
When you're lost reach out for me. And you'll see she's not far.
Northern Star.

Melanie C - Northern Star

Sivut

torstai 10. joulukuuta 2015

Kulutusjuhla?


Aamun kohokohta
Käsi ylös, kuinka moni stressaantuu joulusta!? Veikkaanpa, että aika moni. Kaupat ovat pullollaan kaikkea jouluun liittyvää, ja niin, meitä ihmisiä. Tekemistä ihan hirveästi ja aikaa liian vähän. Miten se niin äkkiä kuluukaan. Lapselle odotusta, aikuiselle hikituska.

Tietääkö luonto, että nyt on joulukuu. Monenko eläimen näet valmistautuvan kuusijuhlaan. Tietääkö orava, että parin viikon päästä täytyy syödä itsensä ähkyyn. Mikä oikeastaan on joulun merkitys?


Manteleita sekaan vasta jouluna




En väitä, etteikö minustakin ole mukava laittaa joulukoristeita, leipoa pipareita ja poltella kynttilöitä. Riisipuuroa olen jo tehnyt muutamaan otteeseen ja piti ottaa pieni varaslähtö valmistamalla porkkanalaatikkoakin. Ihanaa!


Minulle joulussa ja sen valmistelussa on tärkeää rauha. Teen sen, mitä ehdin. Ja jos en ehdi, en tee tai teen sen myöhemmin. Viime vuonna tuli sopivasti paljon luontohommia ihan yllättäen. Pari päivää ennen joulua olin leipomassa piparkakkuja, kun tuli äkkilähtö varpuspöllön takia. Pikkuinen oli eksynyt navettaan tuuletusräppänästä. Sain rutkasti joulumieltä pöllön näkemisestä ja kun se vielä istui hetken lehmän selässäkin.


Tietääkö kuukkeli, että pian on joulu?
Aattona oli mukava käydä viemässä linnuille joulutervehdys: siemeniä, rasvoja ja kauraa. Hämärän laskeutuessa tuli huikattua koskikaroille hyvää joulua ennen kuin ne menivät sillan alle yöpymään. Illalla jouluruokien valmistus keskeytyi toviksi, kun taivaalla loimusivat upeat revontulet ja niitähän piti kaupungista lähteä pimeämpään paikkaan katselemaan.

Vuosi sitten tuli toisin sanoen vietettyä joulua päivä myöhässä. Ja hyvin ehdin! Sain tehtyä likimain kaiken, mitä halusin. Onnistumisprosentti oli vaihteleva, mutta nautittua tuli eikä yksikään ruoka jäänyt pilaantumaan eikä mieli hapantunut.

Itsenäisyyspäivän kunniaksi
Ei varmasti ole oikeaa tai väärää tapaa viettää joulua. Toinen tykkää perinteistä ja haluaa kunnioittaa niitä. Minä arvostan sellaistakin ihan yhtä lailla. Paras tehdä asiat, niinkuin omaan pirtaan sopii.

Jännä nähdä, mitä tämä joulu tuo tullessaan. Vähitellen ja ripotellen olen joulua laittanut. Makuja ja tuoksuja, valoja ja koristeita. Toivotan kaikille kiireetöntä ja rauhallista joulunaikaa.

Niin, ja se joulun merkitys. Minun mielestäni se on antamisen iloa ilman ottamista.

Luonnossa kiire unohtuu. Vesikin virtaa omalla painollaan.

Do you feel stressed because of Christmas? That's not the way it should go. For me Chritsmas is a calm celebration. I don't want to rush also in preparation. I do what I reach and if I don't, I won't. There's also a chance to do it later. Last year I celebrated Christmas a day late. Why? It came surpisingly many happens in nature. An Eurasian Pygmy Owl (Glaucidium passerinum) in a cowhouse and beautiful northern lights for instance. They filled my mind for a Christmas. Still, I got plenty of time for traditions like food and candles. Exciting to see what happens this year. I claim, that there isn't just a right or a wrong way to spend holidays. It's best to make things fit for good as possible for ourselves. I think the meaning of Christmas is giving without taking. I wish a peaceful and easygoing time of Christmas for everyone.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti