I have learnt my lesson well. The truth is out there I can tell.
Don't look back and don't succumb to their lies and goodbyes.
Live your life without regret. Don't be someone who they forget.
When you're lost reach out for me. And you'll see she's not far.
Northern Star.

Melanie C - Northern Star

Sivut

torstai 6. elokuuta 2015

Paluu juurille

Kaikki lähtee juuresta
Vaihtavathan linnutkin juhlapuvun. Niin, ja metsäneläimillä on talvi- ja kesäturkit. Minäkin olen usein värjännyt hiukseni. Syy on kyllä eri kuin luonnossa. Enpä edes osaa sanoa, miksi alun alkaenkaan aloin värjätä kutrejani.

Näin olen kuitenkin tehnyt noin 14-vuotiaasta alkaen. Aluksi minulla oli vain vähän raitoja, mutta muutaman raidoituskerran jälkeen vaihtui väri myös muualle hiuksiin. Voisi siis sanoa, että olen epäsäännöllisen säännöllisesti värjännyt hiuksiani noin kuuden viikon välein ja yli kymmenen vuoden ajan. Tosin parikymppisenä pidin värjäämisestä jonkin aikaa taukoa ja välillä värjäysvälit olivat pidemmät, mutta karkeasti voisi asian tuolla tavoin ilmaista.
Näitä mansikoita minäkin syön

Viime vuonna aloin vähentää värjäyskertoja. Pöllöt ja koskikarat eivät niin välittäneet, minkälaisissa vetimissä ja pukimissa minut kohtasivat, ja toki halusin myös säästää rahaa. Helmikuussa värjäsin hiukseni viimeisen kerran kemiallisilla aineilla. Keväällä minulla oli jälleen aika varattuna, mutta onnekseni se peruuntui. Jokin kumma loksahti jälleen silloin paikalleen. Sain vain totaalisen herätyksen - ei enää ikinä kemiallisia värejä päähän.

www.salonmango.fi




Tuota päätöstä en ole katunut. Olin kuullut Salon Mangon ekokampaamopalveluista jo aikoja sitten, mutta näin kauan meni, ennen kuin päädyin niitä kokeilemaan. Kannatti! Nyt minulla on luonnollista kasviväriä hiuksissa. Sävykin vielä suklaa, nam. En olisi ikinä uskonut, miten positiivinen vaikutus tällä kaikella olikaan. Päänahka on hyvin raikas, ravittu ja puhdas. Ylivoimaisesti suurin muutos oli se, että tuntuu kuin olisin riisunut painavan kypärän päästäni.
Kasvivärjäyksessä Salon Mangossa

Uudet hoitotuotteet
Hiukseni ovat niin pehmeät ja ilmavat. En meinaa vieläkään uskoa tätä todeksi. Värjäyksestä on nyt aikaa hieman yli kuukausi. Juurikasvua en edes huomaa, väri on vieläkin eloisa ja syvä. Tämän kuluneen kuukauden ajan myös hiustenhoito on ollut huomattavasti helpompaa. On säästynyt kosolti aikaa ja vaivaa. Ennen en esimerkiksi voinut kuvitellakaan peseväni tukkaa ilman shampoota ja etenkään ilman hoitoainetta. Nyt saattaa riittää pelkkä vesipesu.

 



Hämmentynyt olo upeasta lopputuloksesta
Parasta on se, ettei pääni ole enää myrkytetty eikä kemikaaleja imeydy samalla lailla elimistööni. Huojentavaa. Suosittelen lämpimästi kokeilemaan. Tämän nautinnon saa Salon Mangosta Iisalmesta. Kirjoittelen omasta kasvivärjäyskokemuksestani vielä lisää ja tarkemmin myöhemmin. Nyt kelpaa tuulettaa! Jos ei muuta, niin tukkaa. Vaikkakin aihetta riemuun on myös urheilun puolella. Tein paluun juurille myös harjoittelussani. Nyt on kuntoa ja loputonta jaksamista. Alan kaivaa hiljalleen ominaisuuksia takaisin. Ai että tämä on mukavaa ja antoisaa!



I have coloured my hair since I was 14 years old. Until in spring, I thought, stop it! And I did. No more toxic to my head and body anymore, please. So, I've been now six months off from chemical colours. And what's new, in the end of June (actually on my birthday) I dyed my hair with organic colour. It's totally nature's product. I've been more than happy and satisfied. One of the best decisions I've ever done. This feels unbelievable! I'm not sure if this is even true. My hair is so smooth, soft and fresh. It feels like I have taken a helmet off my head. Feels much lighter. Now it's also much easier to take care of hair. Saving a lot of time and having less trouble, great! Trainigs are going excellent as well. "Yippee!" for that too!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti