I have learnt my lesson well. The truth is out there I can tell.
Don't look back and don't succumb to their lies and goodbyes.
Live your life without regret. Don't be someone who they forget.
When you're lost reach out for me. And you'll see she's not far.
Northern Star.

Melanie C - Northern Star

Sivut

keskiviikko 23. joulukuuta 2015

Koska meillä on joulu

Tonttu leipomassa
Otsikko voipi olla huonomuististen joululaulu. Passaa minullekin. Tosin minun lempi-joululauluni on Tonttu. Toki pidän paljon myös kappaleista Sydämeeni joulun teen ja Tulkoon joulu. Kalenterin mukaan aattoon on enää hetki. Joulua ei ole kyllä tarvinnut odottaa; se tulee vauhdilla. Tänä vuonna olen ollut ajoissa. Ihme kyllä. Olen ehtinyt tehdä yllättävän paljon, vaikka joulukortit jäivätkin lähettämättä.




Seura oli hyvää





Minun joulumieleni syntyy hyvin pienistä asioista. Siksi tuntuukin, että koko kulunut kuukausi on ollut yhtä juhlaa. Leivoin tuossa yhtenä iltana pienen satsin piparkakkujakin. Laitoin ihan tonttulakin päähän ja Vesa-Matti Loirin joululevyn soimaan. Riemu ylimmillään kuin lapsella ja kylläpä kämpässä tuoksuu hyvälle, joululle.

Joulutunnelmaa kotona
Riisipuuro on maistunut jostain syystä niin hyvälle näinä aikoina, että sitä on täytynyt tehdä kera luumusopan jo useasti. Haudutuskattilassa puuro tulee liki itsestään ja samalla ehtii touhuta kaikkea muuta. Sopii minulle enenmmän kuin hyvin.

Nyt sitä saa!
Lahjoja en ole hankkinut kenellekään, paitsi kouluikäiselle kummipojalleni. Minusta on mukava ilahduttaa vaikka huhtikuun 14. päivä, jos löydän jollekin jotakin sopivaa tai silloin tekee mieli vaikka leipoa. Tänä vuonna sain tosin inspiraation leipomisen kanssa. Kaikenlaisia uusia juttuja on ollut kiva kokeilla ja testailla. Herkkuja onkin ollut sitten mukava jakaa.
Pikku paketti ystävälle

Ainoat paketit, joita viime vuosina olen hankkinut, ovat olleet linnuille. Maksaa vain vaivan. Nytkin on tiedossa hirvittävän isoja ja valmiiksi onttoja lehtikuusen pökkelöitä. Kunhan tässä vain ennättää, pitää niitäkin alkaa työstää. Siinä mainio lahja viirupöllölle. Jouluksi pöntöt eivät ehdi valmistua, mutta kevääksi kyllä. Tuurillaan sieltä kuuluu joku päivä pöllönpoikien hyrinää. Se on paras lahja minulle.

PS. Siihen joulun merkitykseen voisin lisätä vielä yhden kohdan. Se on antamista ilman ottamista, mutta kuitenkin saamista.

Oikein rauhallista joulua!



Christmas is almost here! I have done many preparations like gingerbreads and rice porridge. I have accomplished a lot, only Christmas cards wasn't sended. This whole month has been great and celebration. I get the right feeling from small things like wearing a red cap while bakering. I haven't bought any presents, except for my nine-year-old godson. The only presents I have made are for birds. I do have two very huge hollow stocks, which I'll build birdhouses for Ural Owl. It only pays the bother. The best gift I can get is if some day there will be squeaking small owl chicks. PS. I could add something for the phrase of meaning of Christmas, which I made up lately: Giving without getting, but you are still receiving.

Merry Christmas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti