I have learnt my lesson well. The truth is out there I can tell.
Don't look back and don't succumb to their lies and goodbyes.
Live your life without regret. Don't be someone who they forget.
When you're lost reach out for me. And you'll see she's not far.
Northern Star.

Melanie C - Northern Star

Sivut

maanantai 25. syyskuuta 2017

Alkusyksyn satoa

Voihan räkä ja ät-siu! Sain ihan karmean flunssan (tai lenssun, niinkuin meilläpäin on tapana sanoa, kiitos sisko muistutuksesta :D). Pari viikkoa meni harakoille, lähes kirjaimellisesti. Ei tehnyt mieli harjoitella tukkoisella nenällä ja turvonneilla poskionteloilla. Asuin päivät luonnossa valmentajan mukana lintuja rengastellen ja marjoja keräillen. Ei hassumpaa.

Tällä kertaa pystyin ja jaksoin selättää taudin kotikonstein. En kyllä koske antibiootteihin, ellei ole aivan välttämätön pakko. Inkivääriä on kulunut mukavasti ja nenäkannulla on tullut huljuteltua onteloita auki. Toimii! Joku uusi pöpökin vielä yrittää pukata päälle, mutta minä aion olla vahvempi. Ehkä oma vaikutuksensa on poimituilla mustaherukoilla, joita olen vedellyt kaksin käsin naamaan. Niitä teki ja tekee edelleen aivan hulluna mielikin - taitaa keho kaivata kipeästi c-vitamiinia.

Vitamiineja onkin ollut kosolti tarjolla. Selkä vääränä on tullut poimittua lakkoja (niitä oli järisyttävän paljon!), mustikoita, villivadelmia ja herukoita oman maan mansikkaa unohtamatta. Viimevuotiset marjat ovat 1,5 litraa vaille puolukoita loppuneet. Paras puolukka-aika alkaa täällä onneksi olla vasta käsillä. Siinä määrin on tullut mättäillä riehuttua ja könyttyä, että täytyi ostaa uusi pakastin. Eh. Uusi ei ole vielä aivan täynnä, mutta vanha on toistaiseksi tyhjillään. Uudesta isommasta vapautuu tosin hyvää tahtia tilaa, niin mukava marjoja on makustella. Ja ensi talvena ei tarvitse onneksi pihistellä.

En ole mikään sieni-guru, enkä aiemmin ole juurikaan edes sieniä syönyt saati laittanut. Tänä vuonna tein hirvittävän harppauksen. Löysin sattumalta mukavan pompsin kantarelleja. Vähän hirvitti, että ovatko ne edes niitä. Piti kysyä kaiken varalta tutuilta apua. Löytö osoittautui oikeaksi ja pitihän sitä jo kokeilla jotain kokkailla. Risottoriisiä ja kantarellikastiketta. Oli muuten aika hyvää! Maistiaiset pannulla ja loput pakkaseen. Tämähän oli valtavan kivaa!

Nyt on parempi olo, vaikka en ole vieläkään täysin terve. Neljä viikkoa tässä on tullut jo sitkuteltua. Hissukseen ja kehoa kuunnellen olen voinut jälleen hikoilla kuntopallojen äärellä ja urheilukentällä. Eikä kuntokaan ehtinyt tuona aikana romahtaa. Sitä pelkäsin eniten, sillä aiemmin näin on käynyt. Taitaa harjoittelu olla oikeanlaista, kun voin jatkaa siitä, mihin ennen taukoa jäin. Hyviä merkkejä siis ruskan ohella ilmassa. Olen innoissani molemmista.

Luonto tarjoaa tällä hetkellä kaunista näytelmää ja saan olla siinä mukana, ainakin katsojana ja kuuntelijana. Valmentajan kotipaikan järvellä koin unohtumattoman elämyksen pari päivää sitten, kun illan hämärässä järvi alkoi täyttyä joutsenista. Ehdin laskea niitä ensin 26, kunnes paikalle lensi vielä kaksi ja hetken päästä ylitseni suhahti vielä kymmenen lisää. Voi sitä tööttäilyä! Olin haltioissani enkä olisi millään malttanut lähteä kotiin. Kaiken kukkuraksi kuikka kisaili joutsenten seassa. Kun lähisuolta kuului vielä kurkien trumpettisointuja ja kotimatkalla näin tienvarressa helmipöllön, oli päivä kruunattu.

PS. Minun on täytynyt olla todella sairas. Harkitsen liittymistä Instagramiin. Saapa nähdä...



I must be really sick. I am considering to join Instagram! We'll see. But honestly I have had a very bad flu. Two weeks doing nothing and after four weeks I'm still not totally ok. No antibiotics this time (and hopefully never again), but homemade tricks with ginger has helped a lot. If we look the positive sides, I was lucky to get sick, when berries are at best. I have practically lived outside to picking up different kind of berries and the vitamins are something I really need right now. Yummu. And first time of my life, I also picked up chanterelles! So excited. New experiences, great.




 I also have had good time with my coach and ringing birds. Despite the flu I am slowly getting back to trainings. I was a little bit afraid what the break will do for me. This time no breakdown! Just continuing where I left, yes! Finally right kind of trainings and body seems to work how it should. I really enjoy of autumn. Trees looks beautiful in different colours and sounds of moving birds is something so wonderful. All good. :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti